Zmierzch
Twilight
| Produkcja: |
2009,
Stany Zjednoczone Ameryki
|
| Reżyseria: | Catherine Hardwicke |
| Obsada: | Billy Burke, Cam Gigandet, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Anna Kendrick, Justin Chon, Michael Welch, Christian Serratos, Peter Facinelli, Taylor Lautner, Sarah Clarke, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Solomon Trimble |
| Scenariusz: | Melissa Rosenberg |
| Czas trwania: | 122 min. |
Miłość może być wieczna
Isabella Swan to szukająca swego miejsca w świecie, zagubiona nastolatka, cicha marzycielka. Kiedy poznaje przystojnego, błyskotliwego i intrygującego Edwarda Cullena nie zdaje sobie sprawy, że znajomość ta wstrząśnie jej życiem i zmieni je na zawsze. więcej ...
Tytuł polski |
Zmierzch |
Tytuł oryginalny |
Twilight |
Czas trwania |
122min. |
Kategorie |
Horror / Romans |
Obsada |
|
Reżyseria |
Catherine Hardwicke |
Scenariusz |
Melissa Rosenberg |
Muzyka |
Carter Burwell |
Zdjęcia |
Elliot Davis |
Rok Produkcji |
2009 |
Kraj Produkcji |
Stany Zjednoczone Ameryki |
Pełny opis
Isabella Swan to szukająca swego miejsca w świecie, zagubiona nastolatka, cicha marzycielka. Kiedy poznaje przystojnego, błyskotliwego i intrygującego Edwarda Cullena nie zdaje sobie sprawy, że znajomość ta wstrząśnie jej życiem i zmieni je na zawsze. Zrealizowana z rozmachem historia o zakazanym, burzliwym i niebezpiecznym romansie młodego wampira i śmiertelniczki.
Komentarze
« lista tematówZanim obejrzałem ten film, czytałem recenzje osób które również czytały książkę. Te osoby oceniały film negatywnie i porównywały z książką, która podobno jest genialna. Nie czytałem książki wiec moja ocena będzie bardziej obiektywna :) Powiem szczerze, spodziewałem się nudnego filmu którego nie obejrzę do końca, jednym słowem totalnej klapy. Film pozytywnie mnie zaskoczył, nie jest nudny, ba ..... to bardzo dobry film okraszony świetną muzyką i mrocznym klimatem. Najbardziej rozśmieszyła mnie kategoria do której został zaliczony Horror / Romans, Słowo horror spokojnie można wykreślić :) Na zakończenie dodam, że nie lubię Romansów, a film ściągnąłem głównie dla swojej Żony. Pomimo tego faktu, oceniam film jako b.dobry, nie nudziłem się, nie usnąłem, czyli jest dobrze :)